Το “μαύρο χαβιάρι”, όπως το ονομάζουν στην Δυτική Μακεδονία, χρησιμοποιείται κυρίως σε σαλάτες και μαγειρεμένα στον φούρνο.Τα Φασόλια Γρεβενών “Ελέφαντες” μαύροι, έχουν υψηλή περιε..
Τα κουκιά είναι ένα αρχαίο όσπριο, που καλλιεργείται από τον άνθρωπο από το 6000 π.Χ. Πολύ δημοφιλές στους Έλληνες από τα αρχαία χρόνια.Η κουκιά (Vicia faba) είναι ένα ετή..
Τα ρεβύθια αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης ισάξια με το κρέας το γάλα και την σόγια.Τα ρεβύθια ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα όσπρια για την ποιότητα των πρωτεϊ..
Η συγκεκριμένη ποικιλία ρεβυθιών λέγεται ''la macarena" που αποτελούν την πιο εκλεκτή ποικιλία ρεβιθιών με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό το μεγάλο μέγεθος και την υπέροχη νοστιμιά τους...
Η ροβίτσα είναι ο καρπός από το γνωστό για τους κτηνοτρόφους φυτό Ρόβι. Στην Ελλάδα καλλιεργούνταν από τους αρχαίους χρόνους και αναφέρεται με το όνομα όροβος.Η ροβίτσα είναι ένα ε..
Η φάβα, αποτελεί το κατ' εξοχήν μεσογειακό έδεσμα και σε περιόδους νηστείας είναι το ιδανικό υποκατάστατο του κρέατος.Η φάβα είναι εξαιρετικά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, αναγκαί..
Νέας εσοδείαςφρέσκια και βραστερή η ελληνική φακή από Μακρακώμη Φθιώτιδος ...με γεύση και ποιότητα που εγγυάται η ελληνική σειρά οσπρίων ΕΥΦΟΡΗ ΓΗ της ΒΙΟ-ΥΓΕΙΑ.Το πλέον κλασσικό ε..
Οι φακές ήταν μέρος της ανθρώπινης διατροφής από τη Νεολιθική εποχή, και αποτέλεσαν μία από τις πρώτες βελτιωμένες καλλιέργειες στην Εγγύς Ανατολή.Αρχαιολογικό στοιχεία δείχνουν ότ..
Στον κόσμο της διατροφής, το μαύρο αρχίζει να παίρνει τα πάνω του μετά τα μαύρα φασόλια, το μαύρο ρύζι και τις μαύρες φακές. Καταρχάς το ασυνήθιστο αυτό χρώμα προκύπτει από την υψη..
Τα φασόλια αζούκι είναι ποικιλία οσπρίων με μικρό οβάλ σχήμα και χρώμα κόκκινο.Έχουν ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση και η μακρυνή τους καταγωγή βρίσκεται στην Ανατολική Ασία στην Κίνα κ..