Στην κατηγορία των ξηρών καρπών από τα πλέον θρεπτικά και υγιεινά προϊόντα είναι οι ηλιόσποροι. Αυτό οφείλεται στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα. Από τα ..
Στην κατηγορία των ξηρών καρπών από τα πλέον θρεπτικά και υγιεινά προϊόντα είναι οι ηλιόσποροι. Αυτό οφείλεται στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε ακόρεστα λιπαρά οξέα. Από τα συνολι..
Ο κολοκυθόσπορος είναι ένα φυσικό και πολύ θρεπτικό προϊόν. Το λίπος που περιέχουν μεταξύ 40-50% είναι πλούσιο σε ακόρεστα λιπαρά οξέα.Το ποσοστό των πρωτεϊνών τους κυμαίνεται στα ..
Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι θεωρούσαν τον καρπό του πεύκου σύμβολο ανδρισμού και γονιμότητας λόγω της μεγάλης του θρεπτικής αξίας. Είναι ένας καρπός που συλλέγεται και καλλιε..
Πρόκειται για ένα μικρό σπόρο, καφέ, ή μαύρου χρώματος, πλούσια πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών, μετάλλων όπως το μαγγάνιο, η θειαμίνη και το μαγνήσιο. Πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξ..
Πρόκειται για ένα μικρό σπόρο, καφέ, ή μαύρου χρώματος, πλούσια πηγή φυτικών ινών και πρωτεϊνών, μετάλλων όπως το μαγγάνιο, η θειαμίνη και το μαγνήσιο. Πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά οξ..
Ο χρυσός αλεσμένος λιναρόσπορος με τη λεπτή γεύση ξηρών καρπών, ελαφρώς γήινη είναι μια φθηνή υπερτροφή που μπορεί ο καθένας να συμπεριλάβει στη διατροφή του. Μπορεί να χρησι..
Ο χρυσός λιναρόσπορος είναι η κορυφαία επιλογή για τη διατροφή σας. Έχουν μια λεπτή γεύση ξηρών καρπών, ελαφρώς γήινη και είναι μια φθηνή υπερτροφή που μπορεί ο καθένας να συμπεριλ..
Έχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά ακόμα και σε μικρές ποσότητες και ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση. Μπορεί να συμβάλει στη καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος λόγω της υψηλής περιεκ..
Το σουσάμι περιέχει βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, σίδηρο, σελήνιο, πολυακόρεστα λιπαρά οξέα , μηδενική χοληστερόλη και φυσικά αντιοξειδωτικά. Το σουσάμι και τα προϊόντα..
Το μαύρο σουσάμι είναι μικροί, επίπεδοι, ελαιώδεις σπόροι που αναπτύσσονται στους λοβούς καρπών του φυτού Sesamum indicum, το οποίο καλλιεργείται εδώ και χιλιάδες χρόνια.Οι σπόροι ..
Το μαυροκούκι, λοιπόν, γνωστό και ως μαυροσούσαμο (αν και δεν είναι σουσάμι), με το οποίο πασπαλίζουμε την επιφάνεια πιτών, ψωμιών και άλλων ζυμών, για να τους δώσουμε έναν μυρωδάτ..