ΑΜΑΡΑΝΘΟΣ... Η ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣΟ αμάρανθος αποτελεί την υπερτροφή των δημητριακών γιατί περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα περισσότερα δημητριακά και δύο βασικά α..
Η βρώμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διατροφή του ανθρώπου με πολλούς τρόπους. Συνήθως παρασκευάζεται ως πλιγούρι, μετά από τεμαχισμό των καρπών, ή ως αλεύρι βρώμης μετά από άλεση...
Το σιτηρό kamut είναι μια πολύ παλιά ποικιλία σταριού, το οποίο πιθανότατα προέρχεται από την Αίγυπτο. Το kamut μπορεί να καταναλωθεί ωμό και ταιριάζει πολύ καλά σε μούσ..
Το κεχρί είναι ένα είδος δημητριακού, γνωστό στους αρχαίους Έλληνες, οι οποίοι το καλλιεργούσαν συστηματικά, κυρίως για την παρασκευή ψωμιού. (Ο Πυθαγόρας το πρότεινε στους μαθητές..
ΚΙΝΟΑ ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΙΟ 300gr...υπερπολύτιμο δημητριακό χωρίς γλουτένηΜία διαφορετική ποικιλία της ιδιαίτερα γνωστής λευκής κινόα. Εξωτικό δημητριακό από τις μακρινές Άνδεις είναι ..
ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΤΟ ΚΡΕΑΣΗ κινόα είναι θάμνος που οι σπόροι του τρώγονται και υπάρχουν σε πολλά χρώματα: άσπρο, κόκκινο, μαύρο αλλά και μπλε.Η Κινόα είχε μεγάλη διατ..
Το κουσκούς είναι χοντρόκοκκο σιμιγδάλι το οποίο βρέχεται με νερό και αφήνεται να στεγνώσει στον ήλιο (στην παραδοσιακή του παρασκευή). Χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό για διάφ..
Το κριθάρι αποτελούσε βασικό στοιχείο της διατροφής πολλών αρχαίων λαών με ιστορία 10000 ετών πολύ γνωστό και στην αρχαία Ελλάδα .Το συναντάμε στην διατροφή μας μέσω της χρήση..
Το πίτουρο της βρώμης είναι πλούσιο σε σάκχαρα και πρωτεΐνες, αλλά το κύριο όφελός του είναι ότι περιέχει υψηλά επίπεδα διαλυτών φυτικών ινών, οι οποίες απορροφούν νερό στο έντερο ..
ΠΙΤΟΥΡΟ ΣΤΑΡΙΟΥ BIO 300grΚατά την άλεση του σταριού μαζί με το αλεύρι, παράγεται και το πίτουρο το οποίο είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και βιταμίνες. Οι διατροφολόγοι υποστηρ..
Η σίκαλη είναι δημητριακό με μακρινή καταγωγή την Μεσοποταμία και αποτελούσε εναλλακτική πηγή τροφής σε περιόδους πείνας. Η σκουρόχρωμη σίκαλη διατηρεί τα περισσότερα από τα π..
Το σιτάρι είναι το κυρίαρχο δημητριακό που υπάρχει εδώ και αιώνες στην διατροφή του Έλληνα. Το σιτάρι είναι το πιο διαδεδομένο δημητριακό στην Ευρώπη καλύπτοντας πολλές εκτάσε..