Τα ρεβύθια αποτελούν μία από τις καλύτερες πηγές φυτικής πρωτεΐνης ισάξια με το κρέας το γάλα και την σόγια.Τα ρεβύθια ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα όσπρια για την ποιότητα των πρωτεϊνών που ανέρχεται σε ποσοστό 20% με 30% και περιέχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός και ιδιαίτερα το αμινοξύ μεθειονίνη.Επίσης αποτελούν καλή πηγή υδατανθράκων σε ποσοστό 53% έως 70% και είναι πλούσια σε άμυλο.Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους είναι το υψηλό ποσοστό τους σε φυτικές ίνες από 7,5% έως 14% που βρίσκεται κυρίως στην φλούδα τους.