Παρόμοια με την κινόα και το φαγόπυρο, το κεχρί είναι ένας σπόρος, και αναφέρεται ως ψευδοδημητριακό. Aυτό το αρχαίο δημητριακό καλλιεργούνταν στην Ανατολική Ασία πριν από 10.000 χρόνια! Παραδόξως, η καλλιέργεια του κεχριού στους προϊστορικούς χρόνους ήταν πιο διαδεδομένη ακόμη και από το ρύζι.Γιατί να πάρω βιολογικές νιφάδες κεχρί; Οι νιφάδες κεχρί είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για χυλό (porridge) ειδικά για όσους επιθυμούν να περιορίσουν την πρόσληψη γλουτένης στο ελάχιστο. Ομοίως με το χυλό, μπορείτε πολύ ευχάριστα να ρίξετε λίγο νερό ή λίγο από το αγαπημένο σας φυτικό γάλα πάνω από τις νιφάδες κεχρί.Το κεχρί είναι φυσικά ελαφρώς γλυκό, επομένως είναι ιδιαίτερα κατάλληλο αν θέλετε να μειώσετε και την πρόσληψη ζάχαρης. Το κεχρί είναι επίσης μια εξαιρετικά υγιεινή εναλλακτική λύση στο σιτάρι δεδομένου ότι περιέχει πολύ σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως χαλκό, μαγγάνιο, φώσφορο και μαγνήσιο.Οι βιολογικές νιφάδες κεχρί δημιουργούν το τέλειο συστατικό πρωινού. Εύκολες στην προετοιμασία, αυτές οι νόστιμες νιφάδες κεχρί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για χυλό, μούσλι, γκρανόλα και ψήσιμο. Χρησιμοποιήστε τις στο ψήσιμο γλυκών λιχουδιών, όπως νόστιμα μάφιν πρωινού, μπισκότα και μπάρες granola. Οι νιφάδες κεχριού μπορεί να αποτελέσουν ένα πολύ καλό πρωινό γεύμα, αν σε αυτό προσθέσουμε μέλι, κανέλα, ξηρούς καρπούς, σταφίδες και το αγαπημένο μας φρούτο κομμένο σε μικρά κομμάτια. Όλα αυτά μέσα σε φυτικό ρόφημα αμυγδάλου ή καρύδας ECOMIL και στην συνέχεια προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε το γλυκαντικό της αρεσκείας σας όπως σιρόπι σφενδάμου ή αγάβης.