Από Καστανιά - Βελανιδιά - Φλαμουριά
Γενικά: Παράγεται στο Αριστοτελικό δάσος της Βόρειας Χαλκιδικής, κοντά στη γενέτειρα του μεγαλύτερου Έλληνα φιλόσοφου και συλλέγεται αρχές Ιουλίου.
Γεύση και άρωμα: Έχει έντονη γεύση, διαρκή και ελάχιστα υπόπικρη επίγευση. Άρωμα δυνατό.
Χρώμα: Σκούρο
Κρυστάλλωση: Κρυσταλλώνει αργά
Θρεπτική αξία: Υψηλή αντιοξειδωτική δράση. Βοηθά το σύστημα άμυνας του οργανισμού κατά των ελεύθερων ριζών. Είναι Πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και αμινοξέα.