Γενικά: Συλλέγεται την άνοιξη από άνθη πορτοκαλιάς και έχει ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά που αρέσουν στον καταναλωτή.
Γεύση και άρωμα: Έντονα αρωματικό μέλι με γλυκιά και φρουτώδη γεύση.
Χρώμα: Ανοιχτόχρωμο και λαμπερό. Όταν κρυσταλλώσει γίνεται ασπρουδερό.
Κρυστάλλωση: Γρήγορη ταχύτητα κρυστάλλωσης σε 1-3 μήνες.
Θρεπτική αξία: Είναι πλούσιο σε εσπεριδίνη, μια φλαβονική γλυκοζιδίνη η οποία έχει πλούσια αντιοξειδωτική δράση.