Ο κόλιανδρος ανήκει στην κατηγορία των αρωματικών φυτών που χρησιμοποιήθηκαν από τον άνθρωπο από πολύ παλιά. Είναι ένα φυτό που μοιάζει πολύ με τον μαϊντανό και χρησιμοποιείται τόσο για τα φρέσκα φύλλα του, όσο και για τον καρπό του.Ο κόλιανδρος έχει καταγωγή τη Δυτική Ασία και τη Βόρεια Αφρική χρησιμοποιείται ως άρτυμα από την αρχαιότητα και καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο, για τους σπόρους και τα φύλλα του. Τα φρέσκα φύλλα του έχουν έντονο άρωμα και ελατώδη γεύση. Το άρωμα του είναι πολύ ευχάριστο και πικάντικο. Οι σπόροι του, αλλά και η σκόνη από τους σπόρους είναι ένα κλασσικό μπαχαρικό που χρησιμοποιείται σε ψητά και σε πιάτα που περιέχουν λάχανο, πατάτες και όσπρια.Παρασκευή – δοσολογία ΈγχυμαΡίξτε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1 κ.γ χτυπημένους σπόρους και αφήστε το για 5 λεπτά, σε κλειστό δοχείο. Το ρόφημα αυτό πρέπει να πίνεται πριν από τα γεύματα.ΠροφυλάξειςΣε μεγάλες ποσότητες μπορεί να οδηγήσει σε μέθη. Ο κόλιανδρος μπορεί να προκαλέσει σε ορισμένα άτομα, αλλεργική αντίδραση, ενώ σε μορφή σκόνης, μπορεί να προκαλέσει κρίσεις άσθματος και βρογχίτιδας, στους χρόνια πάσχοντες.