Η σκόνη του μοσχοκάρυδου προέρχεται από του σπόρους του δένδρου της μοσχοκαρυδιάς και είναι γνωστό ότι ήταν ένα πολύτιμο και ακριβό μπαχαρικό στην Ευρωπαϊκή μεσαιωνική κουζίνα ως αρωματική ύλη, φάρμακο και συντηρητικό.
Η χρήση της σκόνης του μοσχοκάρυδου στη μαγειρική είναι πολύπλευρη. Χρησιμοποιείται (συνήθως τριμμένο) για να καρυκεύσει διάφορα συνηθισμένα και γκουρμέ φαγητά. Η γεύση του είναι πικάντικη, αλλά όταν είναι φρεσκοτριμμένο είναι πολύ πιο δυνατό.