ΤΣΑΙ MATCHA ΒΙΟ 60g

7,75€

  • Κωδικός Προϊόντος: ΒΙΟ884
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο

Matcha – Η μαγεία της Ιαπωνίας στο φλιτζάνι σας

Το matcha είναι ένα λεπτοαλεσμένο πράσινο τσάι εξαιρετικής ποιότητας, που ξεχωρίζει όχι μόνο για τη μοναδική του γεύση αλλά και για τα σημαντικά του οφέλη στην υγεία. Προέρχεται από το φυτό Camellia sinensis, το ίδιο φυτό από το οποίο παράγονται το πράσινο, το μαύρο και το oolong τσάι. Αν και οι ρίζες του εντοπίζονται στην Κίνα, η Ιαπωνία είναι η χώρα που τελειοποίησε την καλλιέργεια και την παρασκευή του, μετατρέποντάς το σε αναπόσπαστο κομμάτι της παραδοσιακής τελετουργίας τσαγιού.


Η παρασκευή του matcha γίνεται από ειδικά επεξεργασμένα φύλλα tencha, τα οποία αλέθονται με παραδοσιακές μεθόδους σε μια μεταξένια, πράσινη σκόνη. Η διαδικασία αυτή όχι μόνο διατηρεί αναλλοίωτα τα θρεπτικά του συστατικά, αλλά ενισχύει και τη γεύση, την υφή και το άρωμά του, διαφοροποιώντας το από κάθε άλλο είδος τσαγιού.


Από διατροφική άποψη, το matcha είναι μια πραγματική υπερτροφή. Περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις αντιοξειδωτικών – έως και 135 φορές περισσότερα από ένα απλό πράσινο τσάι – καθώς και πλήθος βιταμινών
(Α, C, Ε, Κ, σύμπλεγμα Β) και ιχνοστοιχείων όπως μαγνήσιο, κάλιο, ψευδάργυρο και σίδηρο. Συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, στην αποτοξίνωση του οργανισμού και στη γενικότερη ευεξία.


Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα του matcha είναι η ικανότητά του να προσφέρει ενέργεια και συγκέντρωση χωρίς τις απότομες αυξομειώσεις που προκαλεί η καφεΐνη. Χάρη στην L-θεανίνη που περιέχει, προάγει την πνευματική διαύγεια και μειώνει το άγχος, καθιστώντας το ιδανική επιλογή για όσους αναζητούν μια ήπια και σταθερή ενεργειακή ώθηση.


Σήμερα, το matcha έχει εξελιχθεί από παραδοσιακό ιαπωνικό τσάι σε παγκόσμιο σύμβολο υγιεινού τρόπου ζωής. Από τις φυτείες του Κιότο μέχρι τα specialty cafés της Αθήνας, η επιρροή του είναι εμφανής και συνεχώς αυξανόμενη.


Η χρήση του είναι απλή και ευέλικτη. Για ένα παραδοσιακό ρόφημα, διαλύστε 1/2 έως 1 κουταλάκι του γλυκού matcha σε μία κούπα ζεστό (όχι βραστό) νερό και χτυπήστε καλά με μίξερ ή με ειδικό βουρτσάκι (chasen) μέχρι να δημιουργηθεί αφρός. Μπορεί επίσης να προστεθεί σε smoothies, φυτικά γάλατα, χυμούς ή ακόμα και σε γλυκές συνταγές, προσφέροντας φυσική ενέργεια και διακριτική γεύση.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή
Captcha