Αλεύρι αμυγδάλου......άρωμα και γεύση χωρίς γλουτένη. Το αλεύρι αμυγδάλου περιέχει υψηλά ποσοστά σε ακόρεστα λιπαρά οξέα και επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές..
Ο αρχαίος σπόρος του δίκοκκου σταριού με ιστορία 10.000 χρόνων αναφέρεται και ως Ζειά! Ακόμα, χαρακτηρίζεται από “al dente” υφή και καρποειδή γεύση, είναι χορταστική και ευκολοχώνε..
Η Ζέα αποτελούσε από τα σημαντικότερα προϊόντα διατροφής των αρχαίων Ελλήνων καθώς δεν είναι τυχαίο ότι ετυμολογικά η λέξη προέρχεται από το «ζείδωρος» δηλαδή αυτόν που δωρίζει την..
Μια δοκιμή θα σας πείσει... αντί αλεύρι σιταριού χρησιμοποιήστε αλεύρι καρύδας στις συνταγές σας, για να δημιουργήσετε αγαπημένες λιχουδιές, μετατρέποντάς τες σε νόστιμες και ταυτό..
Το αλεύρι από κινόα είναι ιδανικό για κάθε χρήση όπως για παρασκευή ψωμιού, ζυμαρικών, κέϊκ, μπισκότων καθώς έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε λίπος από ό, τι το αλεύρι σίτου. Συχνά..
Τα τελευταία χρόνια ο λιναρόσπορος έχει μπει περισσότερο στη ζωή μας. Η ελαφρά γλυκιά γεύση του σε συνδυασμό με την υψηλή περιεκτικότητα του σε ωφέλιμα για την υγεία θρεπτικά συστα..
Προέλευσή του οι πράσινες μπανάνες που αποφλοιώνονται, αφυδατώνονται και στην συνέχεια αλέθονται για να δημιουργηθεί το αλεύρι με γεύση μπανάνα! Η συλλογή τους στο στάδιο που είναι..
Το αλεύρι ντίνκελ ή σπέλτ όπως λέγεται, είναι αλεύρι που προέρχεται από ένα αρχαίο δημητριακό. Το σιτάρι ντίνκελ εμφανίστηκε στην εύφορη περσική κοιλάδα και κατά τη διάρκεια των αι..
Το αλεύρι πατάτας διαφέρει από το άμυλο πατάτας και ως προς την γεύση αλλά και την παραγωγή τους.Στο αλεύρι η πατάτα αφυδατώνεται και μετά αλέθεται. Έχει εξαιρετική ποιότητα ψ..
Ρυζάλευρο (επίσης σκόνη ρυζιού) είναι μια μορφή αλεύρου που οφείλεται στην άλεση ρυζιού. Είναι διαφορετική από το άμυλο ρυζιού, το οποίο συνήθως παράγεται με τη βύθιση του ρυζιού σ..
Το φαγόπυρο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό δημητριακό ολικής αλέσεως που πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι είναι μια υπερτροφή. Μεταξύ των πλεονεκτημάτων του για την υγεία, το φαγόπυρο μπ..
Άμυλο πατάτας στην πιο εύχρηστη συσκευασία! Χρησιμοποιήστε σε κάθε συνταγή αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής 1/3 άμυλο πατάτας και 2/3 από το αλεύρι της συνταγής σας. Το άμυλο πατάτας..