Η σίκαλη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες . Αυτό έχει θετική επίδραση στην πέψη. Η σίκαλη χρησιμοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, δεδομένου ότι χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή ψωμιού. Αποτελείται από 65% άμυλο, 10% ίνες, 12% πρωτεΐνες, 9% νερό, λίπος και μέταλλα. Τρώτε περισσότερο προϊόντα σίκαλης!
Μπορούν να καταναλωθούν σε φυτικό ρόφημα της αρεσκείας σας όπως αμυγδάλου, καρύδας, ρυζιού ή βρώμης ή στο γιαούρτι σας.