Η πρωτεΐνη του αρακά αποτελεί την ιδανική επιλογή φυτικής πρωτεΐνης. Παρέχει τα απαραίτητα αμινοξέα και είναι ειδικά πλούσια σε λυσίνη και σε αργινίνη, καθώς και σε αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας.
Το μεγάλο της προτέρημα σε σύγκριση με τις υπόλοιπες φυτικές πρωτεΐνες, είναι ότι είναι πολύ πιο εύπεπτη, και δεν περιέχει αλλεργιογόνα. Έτσι μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και από τα άτομα με έντονες διατροφικές δυσανεξίες. Είναι ένα προϊόν ιδιαίτερα δημοφιλές σε όσους θέλουν να τονώσουν το μυϊκό τους σύστημα, σε αθλητές και μπόντι μπίλντερς ή απλά σε ανθρώπους που αναζητούν βοήθεια στην προσπάθεια τους για αδυνάτισμα, απώλεια βάρους και υγεία (χωρίς όμως να έχουν τις παρενέργειες επικίνδυνων συμπληρωμάτων). Η πρωτεΐνη αρακά έχει μια λεπτή και ευχάριστη γεύση, χρώμα φυσικό κίτρινο-μπέζ και η ποιότητα και διαλυτότητα της είναι απαράμιλλη. Μια ιδιαίτερα δημοφιλής πρωτεΐνη για χορτοφάγους και η δεύτερη σε επιλογή μετά τον ορρό γάλακτος (Whey) στο χώρο του αθλητισμού.Χαρακτηριστικά:
- Διαθέτει εξαιρετική διαλυτότητα - Έχει ουδέτερη γεύση & είναι ιδανική για οποιονδήποτε γευστικό συνδυασμό - Περιέχει 82-85% πρωτεΐνη (23-25gr στη συνιστώμενη δόση των 30gr) - Η καλύτερη συμπυκνωμένη μορφή πρωτεΐνης, ειδικά για Vegetarians (οι οποίοι παρουσιάζουν ιδιαίτερες ελλείψεις στην πρόσληψη απαραίτητων αμινοξέων) - Η αναλογία αμινοξέων της , την καθιστά πρωτεΐνη ιδιαίτερης βιολογικής αξίας, - Είναι ισάξια με τις περισσότερες δημοφιλείς ζωικές πρωτεΐνες, όπως του αυγού και του ορού γάλακτος - Είναι υποαλλεργική και δεν προκαλεί αλλεργίες όπως οι υπόλοιπες πρωτεΐνες, ιδιαίτερα της σόγιας και του ορού γάλακτος - Δεν προκαλεί δυσπεψία, ή αέρια όπως υπόλοιπες πρωτεΐνες της αγοράς - Περιέχει υψηλά επίπεδα αργινίνης (αμινοξύ που προάγει την αυξημένη έκκριση αυξητικής ορμόνης ) - Περιέχει υψηλά επίπεδα λυσίνης, αμινοξύ που λείπει από τα πλήρη δημητριακά! - Έχει 97% αφομοίωση! Έτσι κατατάσσεται αμέσως δεύτερη, μετά τον ορρό γάλακτος, αλλά χωρίς τα δυσάρεστα συμπτώματα που συνοδεύουν την μακροχρόνια συνεχή χρήση του ορρούΧρήση: 30gr από 1-3 φορές την ημέρα ανάλογα με τις υπάρχουσες εξατομικευμένες απαιτήσεις. Όταν συνδυάζεται με τα ωφέλιμα λιπαρά οξέα του παρθένου λαδιού καρύδας αυξάνεται ακόμη περισσότερο η λιποδιαλυτική της δράση στον οργανισμό και η τόνωση του μεταβολισμού. Επίσης, η πρωτεΐνη αρακά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντικαταστήσει σε συνταγές μέρος από άλευρα, (π.χ 2/3 αλεύρι ντίνκελ ή ζέας και 1/3 πρωτεΐνη αρακά) ώστε η τελική τους μορφή να περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη και λιγότερο υδατάνθρακα. Είναι επίσης εξαιρετική μέσα σε σούπες, smoothies, χυμούς ή όπως αλλιώς επιθυμείτε να την χρησιμοποιήσετε.
Η καλύτερη ώρα πρόσληψης: Όπως με όλες τις φυτικές πρωτεΐνες, έτσι και με την πρωτεΐνη αρακά υπάρχουν κάποια χρονικά διαστήματα μέσα στην ημέρα που προτιμάται η λήψη της: 1- αμέσως μετά το πρωινό ξύπνημα (ως ιδανικό αντικαταβολικό μέσο), 2- αμέσως μετά το τέλος της προπόνησης (άθλησης) 3- ως τελευταίο ρόφημα πριν την νυχτερινή κατάκλιση (για παραγωγή αυξητικής ορμόνης και ισορροπία στο σάκχαρο του αίματος κατά τη διάρκεια του ύπνου). Παρόλα αυτά η χρήση της ενδείκνυται για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας.