Το σιτηρό kamut είναι μια πολύ παλιά ποικιλία σταριού, το οποίο πιθανότατα προέρχεται από την Αίγυπτο. Το kamut μπορεί να καταναλωθεί ωμό και ταιριάζει πολύ καλά σε μούσλι ή γιαούρτι φρούτων. οι κόκκοι είναι επίσης σχεδόν δύο φορές μεγαλύτεροι από αυτούς του παραδοσιακού σίτου. Περιέχει εκτός από πρωτεΐνες και υδατάνθρακες, βιταμίνες της ομάδας Β και μέταλλα. Το αλεύρι kamut μπορεί να αντικαταστήσει το αλεύρι σίτου στις περισσότερες συνταγές. Συνδυάστε μαγειρεμένο σιτηρό kamut με τυρί φέτα για μια γρήγορη κρύα σαλάτα, ή να το χρησιμοποιείτε ως βάση για πιλάφι. Το σιτηρό kamut βρίσκεται στα δημητριακά και στα ψημένα τρόφιμα, όπως τα κράκερς, μπισκότα, και τα ψωμιά.