Ο ανθός αλατιού είναι ένα ακατέργαστο θαλασσινό αλάτι άριστης ποιότητας, το οποίο συλλέγεται με το χέρι από τις φυσικές αλυκές της Πάτμου.
Δεν περιέχει πρόσθετα και δεν υπόκειται στην τυπική επεξεργασία άλλων αλάτων, διατηρώντας έτσι όλα τα μέταλλα και ιχνοστοιχεία του, αλλά και τη γεμάτη γεύση του.
Ο ανθός αλατιού χρησιμοποιείται κυρίως σε ωμές παρασκευές ή κατά το τελευταίο στάδιο του μαγειρέματος. Για να μπορέσουμε μάλιστα να εκτιμήσουμε τη γεύση και το σώμα του, συνήθως συστήνεται η προσθήκη του απευθείας στο πιάτο μας.
Χημική ανάλυση
Χλωριούχο νάτριο: > 99%
Ασβέστιο: < 0,15%
Μαγνήσιο: < 10%
Θεϊκά: < 0,59%
Υγρασία: < 3%
Βαρέα μέταλλα: < 10ppm
Αδιάλυτα: < 0,20%